Je huis goedkoop decoreren doe je zo!

Je huis goedkoop decoreren doe je zo!

Door Jens / 03-02-2023

Als je op zoek bent naar een manier om je huis op te frissen zonder veel geld uit te geven zijn er een aantal goedkope manieren om je huis te decoreren. Met de juiste decoratieve elementen kun je je huis namelijk een volledig nieuwe look geven. In deze blog gaan we in op een aantal goedkope manieren waarop je je huis kunt decoreren voor een schijntje!

Huisdecoratie is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven, omdat het onze persoonlijke ruimte verfraait en ons een gevoel van comfort geeft. Het decoreren van je huis hoeft echter niet altijd duur te zijn.

Tips om te besparen

Hieronder volgen enkele tips om je interieur op een budgetvriendelijke manier op te frissen:

Kortingsacties

Uiteraard is het verstandig om gebruik te maken van kortingen. Er zijn veel verschillende winkels die kortingsacties aanbieden op hun woondecoratie. Kijk regelmatig online naar kortingsacties of kijk in de folder of er interessante aanbiedingen zijn. Ook willen webwinkels geregeld een kortingscode aanbieden wanneer je je aanmeldt voor de online nieuwsbrief. Extra tip: heb je woondecoratie voor de reguliere prijs gekocht, maar komt het vlak daarna in de aanbieding? Vaak kun je dan bij de servicebalie alsnog de korting vragen wanneer je de bon aan kunt tonen met de aankoopdatum. Zo kun je toch nog lekker besparen op die ornamenten en vazen!

Word creatief

Als je creatief bent kun je je woning (her)decoreren met gebruikte spullen of voorwerpen die je zelf hebt gemaakt. Gebruik een oude tafel of kast die je hebt gekregen als basis en geef deze een nieuwe laag verf, of verander het in een nieuw meubelstuk. Dit kun je ook doen voor decoratie. Die oude gieter of rieten hoed kan ook prima dienen als decoratie op een klein plankje! En wat dacht je van spullen die je gevonden hebt, zoals een interessant stuk (drijf)hout? Met een beetje creativiteit en moeite kun je hier iets moois van maken, zonder dat je je portemonnee hoeft te trekken.

Tweedehands decoratie

Websites als Marktplaats en Facebook zijn geweldige bronnen voor goedkope, tweedehands decoratie. Door deze te schilderen of op te knappen kun je ze een nieuw leven geven en ze aanpassen aan je eigen persoonlijke stijl. Je kunt ook vrienden en familie vragen of zij iets hebben wat je zou kunnen gebruiken.

Verander de opstelling

Het voelt wellicht als een open deur intrappen, maar toch wordt deze optie verassend vaak overgeslagen: verander eens de opstelling van de decoratie die je al hebt. Haal de decoratie van beneden naar boven, en die van boven naar beneden. Je zult versteld staan van hoe anders je huis ineens aanvoelt. Vaak hoef je dus helemaal geen nieuwe decoratie te kopen om een frisse wind door je woning te laten blazen. En niet kopen is natuurlijk altijd goedkoper dan iets kopen in de aanbieding, hoe scherp deze ook is!

koop seizoensdecoratie buiten het seizoen

Het kopen van seizoensdecoratie buiten het seizoen kan een geweldige manier zijn om geld te besparen. Door buiten het seizoen te winkelen, kun je profiteren van de lagere prijzen die vaak gelden bij het verkopen van seizoensgebonden artikelen. Denk aan kerstdecoratie (zoals kerstballen, kerstdorpen en kerstkransen) kopen in januari, of decoratie voor Pasen te kopen vlak na Pasen. Zo zijn er nog vele voorbeelden te verzinnen. Het kopen van seizoensdecoratie buiten het seizoen is ook een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een manier om hun huis op een budget te decoreren.

Persoonlijke voorwerpen

Tot slot kun je je ruimte persoonlijker maken door persoonlijke voorwerpen toe te voegen. Voeg persoonlijke voorwerpen toe aan je interieur, zoals foto's, kunstwerken, boeken, souvenirs en andere voorwerpen waar je van houdt. Dit zal je huis echt persoonlijk maken en voegt een hele andere dimensie toe aan je decoratie.

Conclusie

Kortom, er zijn verschillende goedkope manieren om je huis te decoreren. Kortingsacties, creativiteit, tweedehands decoratie, veranderen van de opstelling en het kopen van seizoensdecoratie buiten het seizoen zijn opties om geld te besparen. Daarnaast kun je persoonlijke voorwerpen toevoegen aan je interieur om je huis een persoonlijke touch te geven. Door gebruik te maken van deze tips decoreer je jouw huis straks voor een prikkie!

Meer lezen

Ben je op zoek naar meer inspiratie en tips over alles wat met het interieur te maken heeft? Bekijk dan onze andere blogs:

Bekijk en vergelijk het grootste aanbod accessoires voor interieur én exterieur makkelijk en snel online op Woonaccessoires.nl.